Logo
تاریخ : جمعه 19 فروردين 1401
کد 94

کتاب اصول رنگرزی منسوجات

چاپ کتاب اصول رنگرزی منسوجات، تالیف دکتر مقداد کمالی مقدم

تألیف کتاب اصول رنگرزی منسوجات توسط عضو هیئت علمی گروه مهندسی نساجی دانشگاه بناب
کتاب اصول رنگرزی منسوجات به تألیف دکتر مقداد کمالی مقدم، عضو هیئت علمی گروه مهندسی نساجی دانشگاه بناب توسط انتشارات دانشگاه بناب به چاپ رسید. در این کتاب تلاش شده است که اصول رنگرزی منسوجات با نگاهی ویژه به کاربرد عملی آن ارائه شود. در ساده‌ترین شکل، رنگرزی منسوجات شامل سه جزء رنگ، الیاف نساجی و آب است. بدین منظور، در این کتاب ابتدا مفهوم رنگ و شیمی ساختار آن و مکانیسم نگهداری رنگ توسط لیف در فصل اول بیان شده است. ازآنجاکه آب به‌عنوان بستر اصلی فرایند رنگرزی منسوجات مطرح است لذا در فصل دوم، به نقش آب در رنگرزی و تأثیر آن بر الیاف و رنگ اشاره شده است. در ادامه به تفصیل در مورد نظریه­ های رنگرزی، ساختار الیاف و عوامل موثر بر فرایند رنگرزی پرداخته شده است. از آنجا که ارزیابی منسوجات رنگرزی شده مطابق با استانداردهای مربوطه می ­تواند به افزایش کیفیت تولیدات صنعتی کمک شایانی کند، لذا در فصل پنجم، ارزیابی رنگ و کالای رنگرزی شده و ثبات رنگ در برابر عوامل مختلف با توجه به استاندارد ملی ایران مطرح شده است. ماشین‌های رنگرزی سنتی از وسایل بسیار ساده‌ای تشکیل می‌شدند ولی به مرور زمان پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این صنعت به وجود آمد و برای رنگرزی، ماشین‌های مدرن و خودکار ساخته شدند. بنابراین به منظور آشنایی با ماشین­ های رنگرزی، فصل ششم کتاب به این مبحث اختصاص یافت. هر فصل شامل یک مقدمه است که هدف فصل و ارتباط آن با نظریه رنگرزی را توضیح می­دهد.
کتاب اصول رنگرزی
  • نوشته شده
  • در جمعه 19 فروردين 1401
  • توسط مدير سايت گروه مهندسی نساجی دانشگاه بناب
  • تعداد بازدید 432